2016 – összefoglaló

Üdvözöljük weblapunkon!

A 2016-os év eredményei, sikerei

-rövid összefogalaló-

Utánpótlás nevelés fontossága, szükségessége
Az utánpótlás szükségességéről az elmúlt időben többször beszéltünk, tehát nem gondolnám hogy vita tárgyát képezné a fontossága. Alapvetően a klub további sokoldalú, biztos működéséhez stratégia jelentőségű. Mivel segítséget kívülről nem nagyon várhattunk, ezért ezt alulról szervezve – az általános iskolák felkeresésével, toborzó plakátok elhelyezésével – kezdtük meg.

Nyílt nap gyerekeknek, ingyenes programok
Április 30-június 4. Között 7 alkalommal tartottunk ingyenes nyilt napokat a gyerekek részére. Nagyon becsülendő, támogatandó dolog volt hogy a programhoz aktív teniszezőink is csatlakoztak, szinesebbé, vidámabbá téve a sportágunk gyerekekkel való megszerettetését. Külön szeretném megköszönni a Schvarciéknak, Kiss Csabinak, Agócs Pistának, Márton Ádámnak, és nem utolsó sorban Elnökünknek Barnának a részvételét. A résztvevők átlagos száma 15-25 fő között volt alkalmanként.

Nagy sportágválasztó május 13. az Olimpiai edzőtáborban megrendezésre került
Nagy sportágválasztón is megjelentünk, és a két nap alatt körülbelül 150-170 gyermekkel foglalkoztunk. Néhányan a megjelentek közül csatlakoztak a Nyílt napi programhoz, majd edzésekhez.

Utánpótlás edzések
Június végétől augusztus végéig heti két alkalommal, 3 csoportban történt az utánpótlás edzések lebonyolítása. A rendszeres edzéslátogató-résztvevő gyermekek száma 12-18 fő volt. Rengeteg játékkal, örömteli feladatokkal, alkalomról alkalomra kovácsolódott össze a kis csipet-csapat. Maradandó barátságok alakultak ki a résztvevő gyermekek között.

Tenisztábor
Augusztus 2. hetében tenisz tábort szerveztünk amelyen 9 gyermek vett részt Minden nap tenisz edzésekkel, és különböző érdekes programokkal (sárkányhajózás, vitorlázás, íjászat, biciklizés, strandolás a Fényes Fürdőn) Tartalmas és színvonalas étkezéssel fűszerezve, amelyet az Anitáéknak ismételten szeretnék megköszönni. Remek jó hangulatú rendezvényt sikerült az Ádámnak professzionálisan leorganizálni. Minden résztvevőt sikerült egy kis ajándékkal, emléktárgyakkal is megajándékozni.

További elképzelések
Tél folyamán is folytatódnak a tenisz edzések, várhatóan vasárnaponkként 9 órai kezdettel. A Vaszary iskolában, fütőtt csarnokban, megfelelő infrastruktúra mellett tudjuk folytatni ezt a nemes munkát. Jövőre, tavasztól ismételt elkezdjük a gyermekek toborzását, és ingyenes nyilt nap formájában szeretnénk megismertetni a fiatalsággal ezt a nagyszerű sportágat. A várhatóan szombat délelőtti eseményekhez a Tagság önzetlen segítségét, és hozzájárulását szeretném kérni. Az idei szezonban hetente két alkalommal, hírlevél jelleggel kb 25-35 érdeklődő szülő e-mail címére küldtem levelet a heti programról, lehetőségekről, edzésekről, táborról. Tisztelt Tagság, engedjétek meg hogy örömmel kimondhassam, hogy az idei évtől elkezdődőtt az utánpótlás nevelés a Cseke-Ligeten!