2018-2019-es Óvodai tenisz oktatás

Mivel még nincs a téli időszakra sátrunk, nagyon sok utánajárás kellett, hogy találjunk egy megfelelőt a kis teniszező ovisoknak. Nagy szerencsére megtaláltuk a Bartók ovit, ahol ideális körülmények között helyezhettük el a kicsiket a tornaszobában, hetente két alkalommal.

Szeptembertől sikerült az ovisok tenisz oktatásának megnyernünk Pánya Sándor tenisz oktatót, akinek több éves (nyergesújfalusi) gyakorlata van a piciknél. Sanyi nagyon aranyosan foglalkozott a gyermekekkel, és annak ellenére, hogy megfelelő szigorúság (fegyelem) is a fegyvertárába tartozik, az edzések előtti találkozásokkor több kicsi a nyakába ugorva fogadta szeretettel. Kösz Sanyi!

A gyerekek téli foglalkozásának nagy részét az ügyességi-, mozgáskoordinációs-, játékos gyakorlatok tették ki, amelyeknek nagy hatásuk volt a gyerekekre! Megnyugtató visszajelzéseket kaptunk óvodavezetőktől, óvónőktől, hogy a többi gyermekhez képest a tenisz palánták mozgáskoordinációja, ügyessége, reflexei a többiekkel összehasonlítva kiemelkedően gyorsabban fejlődött!

A képeken látszik, hogy egy-egy foglalkozáson milyen sokféle ügyességi stb. gyakorlatok voltak. A tenisz oktatását a nemzetközileg is elfogadott gyerekbarát un. Play&Stay (Játssz és Maradj) módszerrel és szisztémával végezzük.

Ezúton is köszönetet szeretnénk mondani a Bartók Óvoda intézmény vezetőjének Szijjné Mokánszki Nataliának, helyettesének és az óvónőknek a szívélyes fogadtatásért! Jövőre újabb csoportot szeretnénk indítani, hiszen a piciktől való építkezést (utánpótlás nevelést) tűztük ki egyik fő célunknak!